Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън и Тони Стюарт си размениха колите на Уоткинс Глен

Хамилтън и Тони Стюарт си размениха колите на Уоткинс Глен

74
0
Люис Хамилтън,Тони Стюарт

Отдавна обявената размяна на автомобили между световния шампион във Формула 1 за 2008 г. Люис Хамилтън и двукратният първенец в американските серии НАСКАР Спринт Къп Тон Стюарт най-накрая се състоя, броени дни след Гран при на Канада.

Събитието, организирано от Ексън Мобел, се проведе на легендарната писта Уоткинс Глен. Пилотите първо разгледаха внимателно колите – Макларън М4-23 и Шевроле Импала – преди да направят по няколко обиколки на трасето.

Винаги съм се чудел какво би било да карам автомобил от НАСКАР, тъй като това е нещо напълно различно от управлението на болид във Формула 1. Най-после получих такава възможност! Изживяването в Шевроле-та бе страшно различно от всичко, с което съм свикнал, но Тони е отличен преподавател и бързо успях да намеря добър ритъм. Колата е наистина безумно мощна! Истинско удоволствие за каране. Целият ден на Уоткинс Глен бе страхотен – пистата има много общо с историята на Гран при: точно тук Емерсон Фитипалди печели първите титли при пилотите и конструкторите за Макларън през 1974 г. Фантастично е, че имах шанс да съм тук – коментира Хамилтън.

Стюарт също призна, че е бил заинтригуван от автомобилите във Формула 1, както и че никога няма да забрави преживяното в болида.