Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън и Верстапен в Ред Бул? Хорнер: Не сме мислили, а и...

Хамилтън и Верстапен в Ред Бул? Хорнер: Не сме мислили, а и ще се наложи да продадем фабриката, за да им платим!

6467
0
Макс Верстапен, Люис Хамилтън, Ред Бул, Мерцедес
Макс Верстапен и Люис Хамилтън; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Люис Хамилтън все още няма нов договор с екипа на Мерцедес и това поражда въпроси – дали ще постигне ново споразумение, дали няма да предпочете да сложи край на кариерата си и т.н. Кристиан Хорнер заяви, че в близкото минало в Ред Бул не са обмисляли привличането на седемкратния световен шампион. Хамилтън и Макс Верстапен в един екип не изглежда като реална възможност, но шефът на тима от Милтън Кийнс все пак коментира въпроса.

„Не сме обмисляли подобно нещо в близкото минало. А и очевидно ще трябва да продадем фабриката, за да платим на точно тези двама пилоти!“, коментира Хорнер

„Очевидно е, че Люис е страхотен пилот. Надявам се да остане в спорта още дълги години. Имало е случаи, в които сме водили разговори за възможността да се присъедини към Ред Бул, но това не се е случвало наскоро“, допълни шефът на отбора от Милтън Кийнс.

Наскоро се появи непотвърдена информация, че от Либърти Медия се опитват да убедят F1 отборите да наемат пилоти с близки качества. Тя не е потвърдена, но се говори, че от Ред Бул са проучвали възможността Шарл Льоклер да напусне Ферари. Срещата на мениджъра на Ландо Норис Марк Бериман с Хелмут Марко в Силвърстоун стана публично достояние.

Междувременно 85 000 фенове се събраха през изминалия уикенд по улиците на Мадрид, за да приветстват Серхио Перес. Ред Бул направи демонстрация в испанската столица

Мексиканският пилот кара болидите RB7 и RB8 – две от шампионските коли на Себастиан Фетел, който пък бе на Гудууд през последните дни.

„Беше невероятно колко хора се събраха. Бяха супер щастливи да ни видят. Ние сме единственият отбор, който прави подобни събития, а и само Ред Бул може да затвори движението по улиците на столицата на Испания в събота вечер!“, коментира Перес.

„Малцина знаят, че Мадрид е като втори дом за мен. Градът има уникално излъчване. И макар да не съм точно вкъщи, там се чувствам точно така“, добави Перес.