Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Среща на Марко с мениджъра на Норис на Силвърстоун роди нови слухове...

Среща на Марко с мениджъра на Норис на Силвърстоун роди нови слухове за смяна на Перес

2440
0
Ландо Норис
Ландо Норис; снимка: Макларън

Хелмут Марко заяви неколкократно по време на уикенда за Гран при на Великобритания, че няма намерение да сменя Серхио Перес в Ред Бул. 80-годишният съветник на отбора от Милтън Кийнс каза също така, че няма с кого да замени мексиканския пилот. Лошата серия на Перес в квалификациите след Маями води до трудности в представянето в състезанията. И макар Ред Бул да спечели всичките 10 надпревари досега през сезона, като 2 от победите са точно на Перес, то неминуемо се появиха слухове, че се обмисля смяна на Серхио. Те бяха възобновени, след като мениджърът на Ландо Норис Марк Бериман се видя с Марко през миналия уикенд.

За мястото на Перес, който дойде в Ред Бул през 2021 г., след като загуби позицията си в Рейсинг Пойнт/Астън Мартин, се спрягат основно имената на Даниел Рикиардо и Алекс Албон. Австралиецът се върна в Милтън Кийнс тази година като резервен състезател. За него обаче се смята също така, че може да замести Ник де Врис в Алфа Таури. Другият резервен пилот на Ред Бул е Лиам Лосън. Аюму Иваса от академията за млади таланти е на прага или да бъде промотиран към Формула 1, или да загуби шанс за Гран при.

На фона на всичко това идва срещата на мениджъра на Ландо Норис Марк Бериман с Марко на Силвърстоун. Тя се е състояла броени часове преди старта на Гран при на Великобритания

Двамата са снимани от кореспондента на британския вестник Телеграф, който оповести виждането им. Моментът е особено интересен, тъй като срещата се случва точно преди лятната ваканция на Формула 1. Голяма част от решенията за привличане и освобождаване на пилоти се случват именно по това време – в средата на състезателната година.

Марко освен това почти никога не се изказва добре за други пилоти с изключение на Макс Верстапен. Изключението обаче е точно Ландо Норис.

„Единственият талантлив пилот от класата на Верстапен и [Шарл] Льоклер, който аз виждам, е Ландо Норис“, заяви Марко през 2022 г.