Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Идва момент, в който вече не искаш да продължаваш с F1

Хамилтън: Идва момент, в който вече не искаш да продължаваш с F1

4794
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка Спас Генев

Люис Хамилтън смята, че във Формула 1 идва момент, в който вече не искаш да продължаваш да караш. И причината са много високите изисквания на спорта и времето, което той отнема.

Британецът е част от Гран при от 2007 г., като за 13-те сезона спечели 6 титли, а на два пъти завърши 2-и. Той вече е един от най-опитните пилоти, като догодина ще бъде вторият най-възрастен –на 34 години, след Кими Райконен (40).

В последните години Люис често говори за бъдещето си в спорта и за това, че не се стреми към подобряването на рекорда на Михаел Шумахер от 7 титли. Но засега не е обявил, че има намерение да се отказва и кога ще се случи това.

„Времето ми за реакция все още е много добро, каза Хамилтън в шоуто на Греъм Нортън на въпрос дали възрастта започва да му тежи.

– В определен етап то може да се влоши, но с тренировки това може да се оправи. Но мисля, че идва момент, в който не можеш да продължиш. Изискванията по време на сезона са много високи.

Жертвите, които правиш, за да бъдеш на най-високо ниво, са много големи. Спортът започва да ти отнема толкова много от времето за семейството и приятелите. Идва момент, в който просто вече не искаш да продължаваш да го правиш.“