Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Има напредък. Това е едно от първите обновления, с които имам...

Хамилтън: Има напредък. Това е едно от първите обновления, с които имам такова усещане за последните две години

3776
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън се класира трети в квалификацията за Гран при на САЩ и заяви след това, че има напредък в поведението на болида F1 W14. Мерцедес е с нов под за уикенда на COTA в Остин и това е последното голямо обновление на тима за 2023 г.

„Трябва да кажа огромно благодаря на всички във фабриката. Те работиха изключително упорито да подобрим колата и този уикенд сме направили още една стъпка към челото. Знам, че всички се трудят неуморно и оценявам усилията им. За съжаление не сме съвсем начело, но в събота ще направим още един опит“, коментира Хамилтън.

„Не знам дали това е знак за каквото и да е догодина. Придобиваме все повече знания, продължавайки да експериментираме. Подът не е чак толкова различен. Винаги има някакви големи очаквания, когато някой има по-голяма новост, но останалата част от болида е точно същата като досега. Има много области, в които можем да постигнем подобрение“, продължи седемкратният световен шампион.

„Но напредък има. Това е едно от първите обновления, с които имам такова усещане за последните две години. И съответно е положителен знак. Необходимо е още два-три пъти да направим такава стъпка, за да стигнем конкурентно ниво. Вярвам, че можем да се справим“, допълни Хамилтън

Хамилтън отново сподели колко обича да е в Съединените щати, както и че COTA определено е една от любимите му писти.

Джордж Ръсел далеч не бе в толкова добро настроение, макар да не бе твърде далеч от съотборника си – класира се пети. Той каза, че денят бе сериозно предизвикателство за него.

„Нямах темпо и не можах да установя защо. Определено усещам подобрението, което сме постигнали с новите компоненти, но като цяло бе странен петък. Доста съм доволен от петата позиция, защото в отделни моменти изглеждаше като че ли няма да стигна дори до Q3. Последната ми обиколка бе прилична. Допуснах дребна грешка в първи завой, което може би ми коства едно място“, отбеляза Ръсел.