Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън имал проблеми на Раскас, Ботас можел да бъде с 0.2-0.3 сек...

Хамилтън имал проблеми на Раскас, Ботас можел да бъде с 0.2-0.3 сек по-бърз

1252
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка: Спас Генев

Люис Хамилтън призна, че е имал проблеми на завоя Раскас в последната си бърза обиколка в квалификацията в Монако. Британецът направи корекция вътре в кривата, като не загуби много време и изпревари съотборника си в Мерцедес Валтери Ботас с 0.086 сек.

„Имаме страхотен пакет. Валтери беше бърз през целия уикенд. И да постигна този полпозишън значи много за мен”, заяви Люис. „Трябваше да се старая повече от всякога. Обиколката ми беше много добра. Чувствам се страхотно. Имах опасен момент на завоя Раскас, но успях да се измъкна.”

Хамилтън също така посвети първата си позиция на починалия наскоро 3-кратен шампион Ники Лауда. Австриецът доскоро беше шеф на борда на директорите на Мерцедес във F1. „Този полпозишън е за Ники”, каза Люис.

Ботас очаквано беше разочарован от това, че остана втори. Финландецът беше най-бърз след първите опити. Но във втория не загря добре гумите и допусна малки грешки.

„Разочарован съм, обясни Валтери. – Усещах, че след първите опити мога да премина по-добре на много места и да спечеля още 0.2-0.3 сек. И че ще съм на първа позиция. Няма смисъл обаче да се отказвам след съботния ден. Утре ще направя всичко, което мога. Но първият завой е много близо и трудно ще стане изпреварване до него. Ще разчитам да направя нещо след това в състезанието.”