Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Имам реален шанс да се боря за титлата в оставащите стартове

Хамилтън: Имам реален шанс да се боря за титлата в оставащите стартове

84
0
Дженсън Бътън

Люис Хамилтън е убеден, че има шанс да се бори за короната във Формула 1 през 2012 г. след успеха си в последния старт преди лятната ваканция. Пилотът на Макларън доминира през целия уикенд на пистата Хунгароринг, а темпото на МР4-27 се подобри много с новостите от Германия и Унгария.

– Победата ми в Унгария бе фантастичен начин да започна ваканцията, както и да донеса такава радост на отбора преди почивката. Освен това тя ми даде надежда и увереност, че имам реален шанс да се боря за шампионата в последните девет надпревари. Не бих могъл да бъда по-щастлив от факта, че те започват със състезанието в Белгия. Спа е едно от най-добрите трасета в света. Усещането да направиш тур на ниво там е винаги изключително, а след пет седмици извън кокпита, първата обиколка в петък сутринта ще е страхотна. Все още е трудно да се предвиди кой ще спечели следващия старт, като се има предвид непредсказуемостта на спорта. Предполагам обаче, че в идващите седмици ще получим доста по-ясна идея за разпределението на силите. Финалът на сезона ще е невероятно труден и интересен. Все още няма тим с ясно предимство, въпреки че всички се опитваме да догоним Фернандо Алонсо в пилотското класиране – коментира Хамилтън.

Съотборникът му Дженсън Бътън също няма търпение да се върне в кокпита. Неговата почивка бе изкарана с доста активна дейност дори по плажовете.

– Последните няколко седмици бяха перфектна комбинация от почивка и тренировки, но в крайна сметка сега нямам търпение да се кача в колата си. Бях на Филипините и Хаваите, където едновременно релаксирах и поддържах форма. След това се върнах във Великобритания – там правих същото. Страхотна ваканция, но определено искам да се върна на работа – разказа англичанинът. – Човек не би могъл да иска нещо по-добро от това F1 да започне втората половина от сезона на Спа, а веднага след това идва Монца – две от великите исторически писти в шампионата, които са с уникална атмосфера. Имам страхотни спомени от тези трасета, но не съм печелил на нито едното. Чувствам се обаче уверен за тазгодишното представяне, като се има предвид темпото ни в последните стартове – допълни той.