Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън иска да кара още 5 години във Формула 1

Хамилтън иска да кара още 5 години във Формула 1

1693
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън иска да кара още 5 години във Формула 1 и да надмине рекорда на Михаел Шумахер от 7 световни титли. Британецът има 5 корони и тази година се бори за 6-а. Той е на 34 години и смята, че има още доста години пред себе си в най-висшия автомобилен шампионат.

„Михаел се отказа, когато беше на 38 г., каза Люис. – А аз съм на 34 и определено мога да изкарам още 5 години. Твърдо съм решен да побеждавам. Това, което ме кара да продължавам, е огънят вътре в мен. Ще продължа да се състезавам, докато престана да се забавлявам.

В момента съм може би най-жаден за победи от началото на кариерата си във F1. Имам огромно желание и сили да продължа. Чувствам се като тийнейджър, който е в очакване на първата си победа. Ще остана във Формула 1, докато се чувствам така и мога да изпълнявам целите, които сам си поставям.“

Ако спечели титлата и тази година, Хамилтън ще се доближи само на 1 от рекорда на Шумахер. И ако кара още 5 години той има всички шансове да го подобри. Както и този за най-много победи – 91. Люис в момента има 77, като вече е рекордьор по най-много първи стартови позиции.