Начало Избрани Хамилтън иска да подпише нов договор с Мерцедес

Хамилтън иска да подпише нов договор с Мерцедес

1415
0
Люис Хамилтън, Мерцедес
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес

Люис Хамилтън няма желание да се оттегля от F1 в близко бъдеще. Според шефът на Мерцедес Тото Волф, седемкратният световен шампион иска да остане в световния шампионат поне още 5 години, преди да сложи край на кариерата си.

Хамилтън е един от най-възрастните активни пилоти в F1. Британецът навърши 37 години в началото на годината. Макар да е в напреднала възраст за Формула 1, британецът няма намерение да се оттегля след края на настоящия си договор, който изтича следващата година. Хамилтън дори иска да подпише ново споразумение с германския производител. В началото на септември той заяви, че не смята да прекрати кариерата си в скоро време и иска да остане в Мерцедес „до живот.“

От началото на годината британецът все още няма записана победата. Това е първия случай, в който той не е записал нито едни първо място след 10-тия кръг от който и да е сезон. Седемкратният световен шампион трябва да се надява на чудо, за да спечели някой старт до края на сезон 2022. В момента автомобилът на Мерцедес изостава значително от този на Ред Бул. Червените бикове разтълкуваха много по-добре новите технически правила в световния шампионат и наложиха своята доминация.

Въпреки всички затруднения, Хамилтън остава все толкова мотивиран и нахъсан. Британецът ще даде всичко от себе си, за да върне Мерцедес на върха в близо бъдеще. Единствено времето ще покаже дали той ще остане част от спорта и когато влязат в сила новите технически разпоредби за двигателите през сезон 2026.

„Що се отнася до плановете ми за бъдещето, в края на всяка година, седя там и оглеждам за какъвто и да е изглед. След това се опитвам да разбера и анализирам следващия ми план за период от три до пет години. Трудно е да остана в този спорт за още едно десетилетие“ сподели Хамилтън.

„Но къде виждам себе си? Кои са нещата, които искам да направя? Какви са целите ми? Тогава се добавят нови неща. Голяма част от тях бизнес неща, които нямат общо с F1.“

„Имам много работа. Имам много успешни и наистина положителни неща, които имат много възможности за успех навън. Все още съм отдаден на 100%. Представям си, че когато имаш семейство, е трудно да бъдеш 100% отдаден, защото жертваш редица, които означават много за теб. Честно казано всички вървим по различни пътища и градим различни неща“, добави пилотът на Мерцедес.

Независимо от това какво ще се случи през сезон 2023, изглежда все по-вероятно Хамилтън да на стартовата решетка за още няколко години. 

„Представям ли си, че ще бъда тук и след като навърша 40 години? Може би“, продължи Хамилтън. „Очаква се да сключим друга сделка. Бих казал, че ще седнем и ще обсъдим този въпрос през следващите няколко месеца.“

„Целта ми е да продължа да бъда в Мерцедес. Работя с тях от 13-годишна възраст. Мерцедес-Бенц е моето семейство. Те са били с мен в трудни и тежки моменти. Също така са били са с мен, когато са ме изгонили от училище. Те бяха с мен през всичко, което се случваше през 2020 г.“, заяви Хамилтън.

„Те ме подкрепиха в грешките ми и в глупостите, които се появиха в пресата. Освен това ме подкрепиха във възходите и паденията в кариерата ми. Затова наистина вярвам в тази марка и вярвам в хората, които работят в цялата организация“, заключи Люис Хамилтън.