Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Исках да поправя грешката от Монца – и успях!

Хамилтън: Исках да поправя грешката от Монца – и успях!

57
0

Втора победа за сезон 2009 г. и 11-а в кариерата си извоюва Люис Хамилтън по улиците на Сингапур. Английският пилот на Макларън поведе от първата си позиция, бе с много гориво, но не успя да се възползва от по-късния си първи бокс и да натрупа аванс заради кола за сигурност. Въпреки това удържа лидерската позиция, както и натиска на Себастиан Фетел (Ред Бул). Остана начело и след втората серия питове.

Перфектен финал на фантастичен уикенд – сияеше Хамилтън. – Състезанието бе много трудно за всички, но за мен бе доста подредено. Стартирах добре, знаех, че ще съм по-дълго на пистата от момчетата зад гърба ми. Контролирах нещата на ниво. Отборът ми съобщи по радиото за малък проблем с KERS-а. Не виждах такова нещо в кокпита, успях да го рестартирам, след което си работеше. Дойдохме тук, надявайки се на добър резултат. Аз самият исках да поправя грешката си от последния тур на Монца – и успях!

Съекипникът му Хейки Ковалайнен взе две точки за седмото си място. Финландецът бе с 10-о време в квалификацията, но в крайна сметка потегли от осма позиция на грида, откъдето напредна още едно място до финала.

– Нямах проблеми, чувствах се удобно, но не можех да съм по-бърз. Карах с темпото, което колата ми позволяваше. Имах известни грижи с управлението на гумите, а и поведението на болида се влошаваше всеки път като вдигнех скоростта, така че не можех да преминавам завоите както трябва – обясни финландецът.