Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън изключително развълнуван преди първата квалификация за сезона

Хамилтън изключително развълнуван преди първата квалификация за сезона

50
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън заяви, че е изключително развълнуван преди първата квалификация за сезона след края на петъчните свободни тренировки. Шампионът за 2008 г. обясни, че е убеден, че Макларън ще се борят за първото място на старта в неделя.

След като по време на тестовете бе изключително трудно да се посочи фаворит за тази година, се очакваше, че картината ще се изясни по време на първите свободни тренировки. Голяма част от тях обаче протече на мокро, което не донесе просветление.

Хамилтън, който завърши първата сесия на второ място след своя съотборник Дженсън Бътън, заяви че и за него е трудно да оцени формата на отборите. Това, в което е сигурен, е, че в квалификацията предстои сериозна борба.

„Чувстваме се конкурентноспособни, но все още е трудно да се каже, къде точно се намираме, защото не знаем, кой с колко гориво е карал днес“, обясни Хамилтън. „Смятам, че борбата ще е много успорвана – може би между нас, Ред Бул, Ферари и Мерцедес.

Обикновено в третата тренировка всички следват една и съща програма, така че утре преди обед може би вече ще видим, какво е съотношението на силите. Изключително съм развълнуван преди утрешната квалификация.“

Хамилтън опроверга слуховете, че е изключително разстроен от липсата на достатъчно време на пистата във втората тренировка, но обясни че ще е много важно да се подготвят добре в утрешната последна свободна тренировка преди квалификацията.

„Не бях разстроен, по-скоро бях отегчен. Предпочитах разбира се да карам повече време. Ще се опитаме утре да излезем максимално рано на пистата и да използваме времето оптимално, за да подготвим колата за останалата част от уикенда и да намерим необходимите настройки.

Работата с гумите ще е трудната част от програмата, да ги накараме да работят при хладно време не е особено лесно.“

Попитан, предвид това, че миналата година състезанието бе спечелено от пилота, заел първа позиция, за важността на победата в квалификацията, Хамилтън отговори:

„Със сигурност спечелването на квалификацията е стъпка в правилната посока, но не смятам, че е най-важното нещо.“