Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън изключително щастлив от новината за Силвърстоун

Хамилтън изключително щастлив от новината за Силвърстоун

26
0

Малко след като се разбра, че Силвъсртоун остава домакин за Гран при на Великобритания и то за цели 17 години, световният шампион Люис Хамилтън изрази изключително голямото си удовлетворение от новината.

„Първо е фантастично, че британската Гран при ще остане в календара за 2010-та година. А второ – страхотно е, че състезанието ще бъде на Силвърстоун, защото това е място, където атмосферата е неповторима. Имам някои фантастични спомени от тази писта – спечелих и двете състезания в GP2 през 2006-та година, взех един емоционален и удовлетворяващ полпозишън през 2007-ма и спечелих на мокрия асфалт в шампионската си година.

Но най-важното е, че тези постижения бяха подчертани от реакциите и подкрепата на публиката на Силвърстоун, която винаги е била фантастична. Британските фенове са най-великите почитатели на Ф1 в целия свят, така че това би трябвало да е най-хубавият коледен подарък, който можеха да си пожелаят.

Нямам търпение да се върна вкъщи за Гран при на Великобритания следващата година. И двамата с Дженсън ще носим флага за страната си и ще дадем всичко от себе си за победата“, заяви Хамилтън.