Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън изненадан от 3-о си място

Хамилтън изненадан от 3-о си място

50
0

Неочаквано добро представяне направи Люис Хамилтън в квалификацията за Гран при на Япония, след като в последната свободна тренировка имаше проблеми с настройването на колата си Макларън МР4-24. Екипът на англичанинът прави промени в реглажите почти през цялото време между двете сесии, като явно намери вярната посока, след като пилотът взе третата позиция на грида.

Не очаквахме да сме толкова конкурентоспособни този следобед, колкото бяхме. Сутринта автомобилът не вървеше особено и се наложиха сериозни промени между тренировките. Бе невъзможно да извлека най-доброто от болида, особено в първия сектор. Нямахме много време за настройки за сухо трасе, така че започнахме квалификацията на сляпо, без да знаем дали промените ще проработят. А те очевидно проработиха – разясни и самият Хамилтън.

Той отново заяви колко много харесва Сузука, както и че се чувства поласкан и за него е чест да кара на трасе, свързвано с толкова велики пилоти.

– Би било невероятно да спечеля тук утре и ще направя всичко, за да го постигна. Ще се раздам изцяло. Трудно е да биеш Ред Бул точно тук, но разстоянието до първия завой е дълго, а нашият KERS работи по-добре от всякога – допълни англичанинът.

За разлика от него Хейки Ковалайнен не участва в последния квалификационен сегмент, въпреки че се класира в топ 10. Финландецът катастрофира в края на втората част.

Влязох в осми завой прекалено бързо, върху бордюра, изпуснах колата и не можах да я върна на пистата. Което означаваше, че всичко приключи. Днешните инциденти доказват, че всички карат на лимита, след като карането ни на сухо трасе бе толкова ограничено. Иначе болидът си вървеше добре, балансът също бе на ниво и би трябвало нещата да се оправят утре – бе коментарът на Хейки.