Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън изненадан от стратегията

Хамилтън изненадан от стратегията

37
0

Люис Хамилтън призна,че е имал известни съмнения по отношение на стратегията на Макларън да не спира по време на колата за сигурност. Именно това обаче му помогна да спечели победата в Гран при на Германия.

Британецът доминираше в началото на надпреварата, но бе един от само тримата пилоти, които не влязоха в бокса след катастрофата на Тимо Глок, довела до излизането на кола за сигурност. Периодът с колата за сигурност обаче бе малко по-дълъг, което накара Хамилтън да бъде допълнително притеснен за колата си. Той обаче влезе в бокса, след което постепенно успя да изпревари конкурентите си, за да се върне на лидерската позиция.

„Не го бях планирал така, предпочитах един по-лек и комфортен следобед начело, но просто не се получи така” – каза Хамилтън. „Тимът искаше от мен да остана повече време на пистата и да отворя преднина пред другите. Разликата стана 23 секунди, а аз имах около седем обиколки…”

„Попитах „Сигурни ли сте за това?” Но ние всички имаме своето мнение по определени проблеми и взимаме решения. Със сигурност ще се поучим от това и ще го имаме предвид при следващото състезание.”

„Но ние така или иначе имахме най-добрата и бързата кола и завършихме начело. Това се дължи на усърдна работа от момчетата. Екипът е фантастичен, свършиха феноменална работа.”

Хамилтън излезе след последното си влизане в бокса зад съотборника си, Хейки Ковалайнен, и не можа да не благодари на финландеца.

„Излязох зад Хейки и трябва да му кажа едно голямо „благодаря”, който просто бе страхотен съотборник – не се опита да ми пречи, като видя, че съм по-бърз”