Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Изобщо не беше лесно

Хамилтън: Изобщо не беше лесно

1506
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън спечели 79-та победа в кариерата си във Формула 1, триумфирайки в Гран при на Франция. Това бе шести негов успех за сезон 2019.

Англичанинът поведе от старта и установи недостижимо дори за съотборника си Валтери Ботас темпо. След финала обаче той заяви, че победата далеч не е била лека.

„Изобщо не беше лесно. Постоянно нещо се случва, непрекъснато си на ръба. Издръжливостта е всичко при тези автомобили. Имах два големи блистера на гумите и малко се тревожех. Помня как миналата година гумата на Ланс [Строл] изгърмя и това леко ме притесняваше. Но уикендът определено бе добър. Пистата всъщност е страхотна. Има няколко технични секции, в които можеш да спечелиш предимство спрямо съперниците”, коментира Люис.

„Беше контролирано състезание”, каза още Хамилтън

„Стараех се едновременно да поддържам темпото и разликата. В началото направих добър старт, после Валтери се доближи на секунда или две. След това успях да отворя преднина. Но като цяло натисках непрекъснато. Опитвах да щадя гумите – те всъщност наложиха известни ограничения днес. Не смятахме, че медиумът ще изкара толкова дълго, а хардът не бе добър колкото средната по твърдост смес. Подобно нещо рядко ни се случва. При появата на мехурите към края поведението на колата малко се промени. Тогава не исках да прекалявам и някоя гума да се спука.”

„Състезавам се от дълго време, но това чувство никога не остарява. На трасето винаги има предизвикателства. Обожавам да търся границата, да я доближавам, но нищо от това не би се случило без невероятния ни отбор. Заедно с тези момчета – и на пистата, и във фабриката – творим история и се гордея с тях, както и че съм част от тима.”