Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън изпуска тренировка заради липса на резервна част

Хамилтън изпуска тренировка заради липса на резервна част

44
0

Екипът на Макларън бе окуражен от поведението на МР4-24 на уличната писта във Валенсия преди неделната Гран при на Европа.

Хейки Ковалайнен бе с второ време в първата сесия, но следобед отиде чак 10-и. Той намери добри реглажи за автомобила си, от които остана доволен, като изпробва и нови елементи за МР4-24.

– Изкарахме точно предвидената програма и поведението на автомобила е доста добро. За мен началото на уикенда бе далеч по-добро от това в Унгария и чувствам, че сме в добра форма. Темпото в челото [на колоната] е много близко, но мисля, че сме сред бързите екипи – коментира днешните тренировки финландският пилот.

Трето време даде в първата сесия пък съотборникът му Люис Хамилтън, но следобед англичанинът направи едва три тура, оставайки последен. Разочарованието бе особено голямо, защото въпреки някои проблеми със задната част колата, той намери настройки, които да пасват на стила му. Причината да пропусне цялата следобедна тренировка бе удар (макар и не особено силен) в предпазна мантинела. Повредата не бе сериозна, но се оказа, че в отбора няма резервна точно на тази част.

Докоснах стената, но дори не усетих удара. Само одрасках предното крило, но за съжаление нямаше как то да бъде поправено. Надявам се да има ново за утре, иначе ще се наложат някои промени – нямаме налични много от тези крила – обясни Хамилтън.

Шефът на отбора Мартин Уитмарш също обърна внимание на конкретния възникнал проблем.

– Повредата показа нещо ново за отбора: както и при всички останали екипи, затварянето на фабриката (за задължителното двуседмично прекъсване на производствения процес през лятото – б.р.) ни постави пред определен брой предизвикателства, едно от които бе подготовката на достатъчно резервни части за този уикенд – призна Уитмарш. – Това обаче е следствие и от непрекъснатото ни, агресивно развитие, в течение на което непрекъснато излизат нови елементи.