Начало Избрани Хамилтън извлякъл максимума по време на квалификацията

Хамилтън извлякъл максимума по време на квалификацията

2708
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка Георги Тодоров/Lapbg

Люис Хамилтън завърши на четвърта позиция в квалификацията на Спа. Пилотът на Мерцедес вярва, че е извлякъл максимума на изсъхващото белгийско трасе. Седемкратният световен шампион ще потегли трети в неделната Гран при на Белгия благодарение на наказанието на Макс Верстапен.

Хамилтън остана 12-ти в единствената свободна тренировка в Белгия. Състезателят на Мерцедес направи само 4 обиколки и реши да не предприема никакви рискове на мократа писта Спа

Хамилтън успя да прескочи първите два сегмента в квалификацията, която се проведе на изсъхващ асфалт. Седемкратният световен шампион успя да запише обиколка в самия край на сесията, която бе достатъчна за четвърто място. Хамилтън все пак ще потегли трети заради наказанието на Верстапен. Британецът призна, че е бил впечатлен от обиколката на нидерландеца.

„Тази писта е невероятна за каране. Беше много забързано, защото тя постоянно пресъхваше. В началото беше много хлъзгаво и видимостта беше трудна“, сподели Хамилтън.

„Просто извличам максимума, защото знам, че всяка обиколка ще бъде по-бърза от следващата. Затова винаги бяхме в края на питлейна рано за всяка сесия – отборът свърши страхотна работа по време на леко хаотична сесия“, продължи пилотът на Мерцедес. „Бях с наведена глава и се стараех да се възползвам максимално от възможностите си. Все още има голяма разлика спрямо Макс. Честно казано постижението му бе оста впечатляващо, но самият аз съм наистина доволен от резултата, който постигнахме“, каза още Хамилтън.

Опитният британец не успя да се качи на подиума в Унгария, макар да потегли от полпозишън. Сега целта му е да спечели подиум, колкото и трудна да е тази задача.

„Имам Макс зад гърба си, но това е моята цел – да преследвам тези момчета.“

„Никой не успя да се справи добре в FP1. Беше мокро, така че настройките за квалификацията, която в крайна сметка премина от мокро на сухо, бяха голяма игра на догадки. Затова  се надявам автомобилът да е приличен в дългите серии. Но досега мога да кажа, че това е добро начало“, добави Люис Хамилтън. Британецът бе разследван от стюардите си заради опасно връщане на пистата по време на квалификацията, но се размина с наказание.

Съотборникът на Хамилтън Джордж Ръсел даде осмо време в последната част на квалификацията на пистата „Спа“

„Да, това беше динамична сесия. Честно казано, просто не бях с добро темпо и просто се борих в тази сесия. Не знам защо беше така. Обикновено обичам тези преходни сесии, но да, всяка обиколка бяхме наникъде, така че малко да се опитам да прегледам и да разбера какво става. Определено щеше да ми хареса, ако бях на по-предна позиция“, каза Ръсел.

Ръсел също така призна, че се радва на факта, че не може да направи повече обиколки заради спринтовия формат на уикенда на Спа.

„[Това] е същото за всички. Разбира се, винаги бихме искали да направим повече обиколки. Не се чувствах много зле, просто забавих малко темпото, за да се опитам да разбера колата.  Както казах, P8 не е чудесно място за стартиране, но определено щяхме да искаме да сме по-нагоре в подреждането“, добави пилотът на Мерцедес.