Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Дженсън сбърка

Хамилтън: Дженсън сбърка

67
0
Люис Хамилтън

Инцидентът между съотборниците в Макларън Люис Хамилтън и Дженсън Бътън ще бъде разследван от стюардите на Гран при на Канада след финала на надпреварата, която понастоящем е спряна заради пороен дъжд.

Двамата англичани се удариха в осмия тур, при което Люис се блъсна в стената и отпадна от състезанието. Съекипникът му мина през бокса за нови гуми и проверка за евентуални повреди, а след това бе санкциониран за превишаване на скоростта зад колата за сигурност.

Дженсън сбърка в завоя и тръгнах да го задминавам. Чувствах, че вървя добре от външната страна – бях почти половин дължина до него, но той продължи да затваря – не знам дали ме видя или не, но вследствие на това се блъснах в стената – гласеше първият коментар на Хамилтън, даден за английската телевизия ВВС.

Люис допълни, че е отбил и спрял, тъй като в екипа смятали, че окачването му е счупено при удара, а се оказало, че само задна лява гума е пострадала, но така или иначе Гран при на Канада приключи за него. Макларън-ът му пък бе прибран от маршалите и откаран в пита след прекъсването на надпреварата.