Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Сега може да почувствате какво изпитват животните!

Хамилтън: Сега може да почувствате какво изпитват животните!

1544
0

Шесткратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън направи поредно впечатляващо изказване във връзка с настъпилата пандемия от COVID-19. На страницата си в Инстаграм англичанинът излезе с послание, че сега хората могат да изпитат на гърба си онова, което причиняват на животните, когато ги затварят.

„Ако сте си у дома, затворени, може би ще успеете да почувствате малко това, което животните в плен изпитват ежедневно. Целият им живот е спрял”, твърди Хамилтън, който е пламенен защитник на животните и от няколко години е на пълна веган диета.

Пилотът на Мерцедес има над 15 млн. последователи в Инстаграм. В същото послание той го посъветва да не посещават местата, където са затворени животни.

„ В бъдеще не ходете повече на зоологически градини или цирк, защото парите, които харчим там, позволяват на тези места да се финансират.”

По-късно Хамилтън написа също така, че се моли за всички

Той допълни, че използва изолацията, за да работи върху себе си и във физически, и в емоционален план.

„В тези трудни времена се надявам и се моля всички да сте в безопасност у дома със семействата си или на места, където се чувствате сигурни. Използвам времето, за да работя върху себе си – физически, но и емоционално. Случващото се може да окаже сериозно влияние върху всички ни, но просто знайте, че не сте сами. Всички заедно сме в тази ситуация. Трябва да отделим време да се насладим на онова, което имаме, на хората в живота си. Знам, че не се появявам много тук (в Инстаграм – б.р.), но мисля за всички и искам да знам, че винаги съм благодарен за подкрепата и любовта. Изпращам ви положителни чувства отдалеч.”