Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Карането ми днес бе едно от най-прецизните в кариерата ми

Хамилтън: Карането ми днес бе едно от най-прецизните в кариерата ми

55
0
Люис Хамилтън

– Всяка победа е специална, но заради емоциите, усилията и енергията, вложени от отбора в днешната надпревара, тази е още по-невероятна от обикновено – възкликна Люис Хамилтън, след като спечели Гран при на Германия.

Пилотът на Макларън надделя над конкуренцията в 60-те обиколки на Нюрбургринг, след като в началото на уикенда не фигурираше сред фаворитите.

Преди дни заявих, че ще работим старт за старт. Победата е страхотна, но ни предстои още дълъг път, в който постоянството в представянето ще е толкова важно, колкото и скоростта. Но действията ми днес бяха сред най-прецизните в кариерата ми, тъй като тур след тур трябваше да се боря при движещи се на десети от секундата зад мен съперници – трябваше да съм агресивен, но и да контролирам ситуацията. Да управляваш с главата си така, както със сърцето и всичко да ти се получи, е невероятно удовлетворяващо – заяви Хамилтън.

Англичанинът допълни, че се е върнал в битката за шампионата и се надява с отбора му да продължат напред.

Дженсън Бътън от своя страна изкара още едно трудно състезание. Превъртя колелата на старта, загуби позиции и трябваше да се бори от там да наваксва. Озова се зад Виталий Петров (Рено) и му отне прекалено много време да го изпревари.

След това тъкмо бях изпреварил Нико [Розберг] за шестото място и сервото ми внезапно натежа. Прибрах колата заради повреда в хидравликата. Беше разочароващ край, но тези неща се случват понякога в автомобилния спорт, така че трябва да ги оставиш зад гърба си и да продължиш напред – допълни Дженсън. – Поздравления за Люис за фантастичната му победа. Той свърши невероятна работа през целия уикенд, а резултатът дава на целия екип страхотен тласък.