Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън катастрофира с новия Мерцедес на Херес

Хамилтън катастрофира с новия Мерцедес на Херес

57
0
Никалъс Хамилтън

Люис Хамилтън катастрофира с новия си Мерцедес F1 W05 по обяд по време на днешния първи ден от предсезонните тестове във Формула 1. Автомобилът, който бе показан официално сутринта, бе със силно повредена предна част.

От екипа съобщиха, че причината за катастрофата е повреда, която ще търсят при огледа на болида. Предполага се, че може предното крило да се е счупило. Това бе потвърдено по-късно от отбора, но самият Хамилтън остана положително настроен въпреки удара.

Само две времена бяха дадени през първата половина на деня. Едното е точно на Хамилтън, който пръв излезе от питлейна и направи два опознавателни тура преди спирането на сесията заради Кими Райконен. Постижението на англичанина е 1:27.820 мин, като той бе най-активен до инцидента с 18 об. Единственото друго време е на Жан-Ерик Верн (Торо Росо) – 1:36.530 (11 тура).

Райконен, който предизвика първия червен флаг за деня, завъртя само 2 обиколки, колкото има и Естебан Гутиерес (Заубер). Серхио Перес (Форс Индия) пък е само с една, като той получи повреда в електрониката. Вероятно такъв проблем спря и Кими едва 45 минути след началото на тренировките. Телеметрията отчете необичайни показатели от неговото Ферари F14 T и от питуола му се обадиха да изключи всичко като предохранителна мярка. По-късно от Скудерията съобщиха, че причината е объркване данните на телеметрията. Ред Бул пък не се появиха на трасето заради проблем с монтажа на пружините около задните амортисьори.

Междувременно се заговори, че във ФИА има постъпили няколко запитвания относно легалността на предната част на Лотус Е22. Компютърно генерирани кадри на болида бяха представени преди няколко дни, като концепцията за носа на отбора от Енстън е коренно различна от тези на всички останали.

Преминахме всички краштестове на ФИА и сме уверени, че конструкцията ни изпълнява всички изисквания на федерацията. Ние просто предприехме иновативна посока на развитие, която е различна спрямо тези на останалите отбори. В дизайна има толкова много вариации, задължително ще има някакви приказки. Но ние сме спокойни и оставаме съсредоточени върху работата си – коментира техническият директор на Лотус Ник Честър.