Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън категорично не съжалява за решението си да напусне Макларън

Хамилтън категорично не съжалява за решението си да напусне Макларън

27
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън не съжалява за решението си да напусне Макларън и да отиде от следващия сезон в Мерцедес, заяви самият пилот днес на пистата до Остин в Тексас.

Коментарите бяха предизвикани от скорошно интервю на шефа на тима от Уокинг Мартин Уитмарш, в което той твърди, че според него състезателят вече изпитва съжаление на моменти за новия си договор. Световният шампион за 2008 г. е категоричен, че не изпитва такива чувства.

Малко се изненадах да чуя тези неща. Случаят очевидно не е такъв. Сигурен съм, че в тима изпитват определени чувства, аз също съм доста емоционален, но съм много, много щастлив от взетото решение. Не съжалявам изобщо, така че подобни твърдения не са верни – обясни Хамилтън.

Люис допълни, че обича много Макларън и затова решението да си тръгне е било толкова трудно.

Особено сложно ще е в тези последни надпревари, но се радвам, че имам ново предизвикателство пред себе си. Трябва да се уча, да изградя нови отношения с хората. Всеки човек го прави в живота си, защо аз да не мога. Но не изпитвам никакви съмнения или съжаления – повтори пилотът.

Хамилтън отбеляза освен това, че двамата основни претенденти за титлата този сезон – Фернандо Алонсо (Ферари) и Себастиан Фетел (Ред Бул) – запазват хладнокръвие по забележителен начин, като се има предвид под какво напрежение се намират. Освен това той иска да се раздели с Макларън победа:

– В последната надпревара бяхме много конкурентоспособни. Надявам се същото да важи и тук (в Остин). Искам да се състезавам и с Фернандо, и със Себастиан.

 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it