Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: KERS печели 0,4 сек в квалификацията и 0,2 в състезанието

Хамилтън: KERS печели 0,4 сек в квалификацията и 0,2 в състезанието

43
0

Стабилно темпо и издръжливост в първите свободни тренировки дадоха кураж на отбора на Макларън преди квалификацията за Гран при на Бразилия.

Люис Хамилтън се съсредоточи върху работата на по-мекия тип гуми на Бриджстоун, като прави по-дългите си серии обиколки във втората сесия.

Не сме най-бързи, но на дълга дистанция изглежда сме доста постоянни. Скоростта ни не е като на Ред Бул, но за Бразилия – където традиционно не сме чак толкова бързи – сме доволни от темпото си – каза англичанинът. – KERS може да спечели около 4 десети [от секундата] в квалификацията и половината от това за състезанието. Затова оставам оптимист и смятам, че издръжливостта в дълги серии ще ни помогне за надпреварата.

Хейки Ковалайнен от своя страна кара по почти идентична програма с тази на съотборника си, но остана доста по-назад в подреждането.

– Времената може и да не го показват, но направихме прогрес. Фокусирахме се върху темпото си за неделя и с двата типа гуми. Износването им бе крайно ограничено, което ме кара да мисля, че в състезанието ще вървим добре – каза финландецът.