Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Лотус могат да спечелят още на Спа

Хамилтън: Лотус могат да спечелят още на Спа

38
0
Люис Хамилтън,Макларън,Унгария.2012

Пилотът на Макларън Люис Хамилтън е убеден, че съперниците му от Лотус Рено – Кими Райконен и Ромейн Грожан ще спечелят състезание този сезон във Формула 1. Това може да се случи още на следващия старт в Белгия, ако се класират по-наред на стартовата решетка.

Двамата преследваха англичанина в Унгария в последния старт, но не стопиха аванса му.

Ние сме бързи, но ако те се класират на първа редица могат да спечелят – заяви шампионът от 2008 г. Той се надява, че подобренията по неговия автомобил все пак ще донесат ново предимство, но дали то ще е достатъчно да се задържат назад колите на Лотус, които ще са с двоен DRS в следващия старт?

Ще бъде чудесно да имаме комфортно състезание, в което с Дженсън да сме първи и втори, но това може да стана само ако имаме още по-силни коли и ние работим в тази посока – твърди още Люис.- Възлагам надежди на подобренията, които ще имаме за Спа и ще настоявам за тях, защото Лотус ще имат сериозно развитие. Нямам съмнение, че те ще спечелят в някакъв момент, и защо не още на Спа. Затова трябва да сме сигурни, че сме направили стъпка напред, каквато ще направят те.