Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Малдонадо щеше да предизвика катастрофа, венецуелецът отрича да го е ударил...

Хамилтън: Малдонадо щеше да предизвика катастрофа, венецуелецът отрича да го е ударил нарочно

64
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън (Макларън) и Пастор Малдонадо (Уилямс) се оказаха в центъра на вниманието след квалификацията за Гран при на Белгия. Те се удариха в обиколката си за прибиране и още по радиото англичанинът обясни, че според него другият пилот го е ударил нарочно. Двамата едва не се сблъскаха и малко по-рано.

Трябва да видя какво стана. Уилямс-ът вървеше страшно бавно. Трябваше да опитам да го изпреваря и точно това направих, след което Малдонадо ми пресече пътя. Предното крило имаше доста повреди. Ще чакам стюардите да ме извикат, въобще няма да се връщам при екипа в момента. Но случилото се беше опасно и според мен е истински късмет, че никой от двама ни не пострада. Не знам дали беше нарочно – допълни Хамилтън, след като се успокои.

Шефът на екипа Мартин Уитмарш също смята, че венецуелският пилот е пресякъл траекторията на Люис без основание и е можел направо да изхвърли Хамилтън от квалификацията. Състезателят на Уилямс обаче бе категоричен, че маневрата му в никакъв случай не е била умишлена.

Нямаше причина да се удрям с Люис, не валеше, но трябва да разберем какво точно стана. Въобще няма смисъл да се удряме след карирания флаг – допълни той.

Междувременно сериозна онлайн дискусия относно инцидента в различни социални мрежи. Според бившия пилот от Формула 1 Антъни Дейвидсън например и Хамилтън, и Малдонадо не са напълно невинни, тъй като не само единият автомобил е променил посоката си на движение. Същото е мнението и на Александър Вурц, който допълва, че не е имало нужда Пастор да се държи по такъв начин. Според Ники Лауда Хамилтън изчаквал и тръгнал надясно, но стореното от пилота на Уилямс било глупаво.