Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън не знае дали Мерцедес ще настигне Ферари в Бразилия

Хамилтън не знае дали Мерцедес ще настигне Ферари в Бразилия

1619
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Валтери Ботас се класира четвърти, а Люис Хамилтън бе пети във втората свободна тренировка преди Гран при на Бразилия. Тимът им Мерцедес предпочете да ограничи максимално програмата в първата сесия заради дъжда. Във втората двамата направиха съответно 37 и 39 обиколки.

„Програмата в първата тренировка бе повлияна от времето, но прогнозата за уикенда изглежда по-добре“, коментира Ботас.

Сутринта направих няколко обиколки, за да проверя системите, но това бе всичко. Условията във втората сесия бяха значително по-добри и следобед изпълнихме задачите си. Започнах работа с хард, за да събера данни, но вървях трудно с тези гуми. Поведението на колата се промени доста, след като сложихме софт и отбелязахме добър прогрес по отношение на сцеплението. Попаднах в известен трафик в бързите си обиколки. Времената в челото изглеждат доста близки и мисля, че всъщност сме доста по-конкурентоспособни, отколкото сочи класирането. Смятам, че Ферари и Ред Бул изглеждат много силни, но би трябвало да сме в състояние да се борим, така че очаквам добра битка.“

Хамилтън обясни, че е направил с тима някои промени по колата си по време на втората сесия

„Ще продължим да работим, за да изпипаме настройките на автомобила. Това ще е особено важно, тъй като имаме само две тренировки за подготовка за квалификацията. Трябва да сме по-прецизни с промените, които правим. Не знам дали ще намерим три десети, за да настигнем Ферари. Очевидно е, че са бързи този уикенд – или поне така изглеждаше днес. По принцип ни бият на правите и ще е интересно да проследим какво ще стане.“

Времето на Ботас бе с 0,156 сек по-слабо от това на най-бързия в следобедната тренировка Себастиан Фетел. Хамилтън изостана от немския пилот на Ферари с 0,223 сек.

Техническият директор на Мерцедес Джеймс Алисън каза от своя страна, че автомобилите F1 W10 са със сравнително добър баланс на Интерлагос.

„Темпото ни изглеждаше доста добро в дългите серии. Имаме малко за наваксване в къси. Трябва да помислим и за останалата част от уикенда, тъй като днешните температури бяха различни от тези, в които ще се състезаваме в неделя. Но като цяло това бе обещаващо начало на работата ни“, допълни той.