Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън може бързо да стане лидер в Мерцедес, смята Хил

Хамилтън може бързо да стане лидер в Мерцедес, смята Хил

44
0
Люис Хамилтън

Мерцедес могат да напреднат значително благодарение идването на Люис Хамилтън, смята Деймън Хил. Тимът от Бракли спечели Гран при на Китай през 2012 г., но като цяло трите последни сезона не бяха особено успешни за екипа.

Хамилтън напусна Макларън, където изкара на практика цялата си кариера, за да се присъедини към Мерцедес. Причините за решението му все още се обсъждат (дори коледната картичка на управляващия търговските права на спорта Бърни Екълстоун бе посветена на трансфера и не бе особено ласкателна за пилота). Хил обаче вярва, че присъединяването на сънародника му към екипа на Рос Браун ще подсили състава значително.

В миналото имаше по един отбор, за който си струва да караш – там бяха двамата най-добри пилоти, борещи се за вниманието на екипа. Сега има повече от един тим и четирима състезатели с техни отбори. Към 2013 г. може да се погледне по следния начин: Дженсън Бътън има Макларън, Люис – Мерцедес, Фернандо [Алонсо] – Ферари, Себастиан Фетел – Ред Бул и Кими Райконен – Лотус. Истината е, че всеки един от тях може да спечели – заяви световният шампион за 1996 г. пред autosport.com.

Според Хил Хамилтън бързо ще поеме ролята на лидер в Мерцедес.

В Уилямс аз бях повече тест пилот. Но когато отидох в друг тим (Ероуз – б.р.), ме приеха като лидер. Така че може би е по-лесно да приемеш тази роля, когато екипът се опре на теб да посочиш посоката. Люис вероятно ще научи това и може би ще го открие в себе си – допълни той.