Начало Избрани Хамилтън: Може би Ръсел трябва да прави експериментите през втората половина на...

Хамилтън: Може би Ръсел трябва да прави експериментите през втората половина на сезона

5629
0
Люис Хамилтън, Мерцедес
Люис Хамилтън, снимка Венелин Николов

Люис Хамилтън се надява, че тимът на Мерцедес е към края наекспериментитеси по време на състезателните уикенди, които целят да подобрят автомобила W13. Седемкратният световен шампион предположи, че съотборникът му Джордж Ръсел може да започне да тества нови компоненти върху болида на Сребърните стрели.

В стремежа си да реши проблемите с отскачането, които засягат новото поколение на автомобила, екипът от Бракли провежда редовни експерименти с настройките от началото на сезона. Целта е разкриването на пълния потенциал на болида. Всички тестове на нови компоненти се правеха върху колата на Хамилтън.

Малко от изпитанията доведоха до плодотворни резултати. Изключение прави представянето през миналия уикенд в Канада. Там Хамилтън и Ръсел завършиха съответно на трето и четвърто място. Това постижение даде надежда, че екипът на Мерцедес достига края на разочароващия си период на слабо представяне.

Може би Може би Ръсел трябва да прави експериментите през втората половина на сезона“, пошегува се Хамилтън.

Просто се опитваме да се развиваме като отбор. Мисля, че ще бъдем малко по-предпазливи по отношение на правенето на прекалено много експерименти. Тези опити наистина ни пречат през даден уикенд, особено ако имаш по-малко тренировки на суха писта.“

„Има много поуки от уикенда и подобрения, които можем да направим занапред. Имахме страхотно темпо. Хубаво е да се види, че не винаги сме имали проблеми със сегашния автомобил.“

Макар че темпото му не позволи да се включи в битката в успеха между Макс Верстапен Карлос Сайнц, Хамилтън заяви, че е искал да се включи в битката в челото на домашното си състезание.

„Следващата седмица предстои надпреварата на Силвърстоун. Това е толкова важното състезание както за тима, така и за мен. Наистина искам да се боря с тези момчета, добави той.

В края [на състезанието в Канада], когато влезе автомобилът за сигурност , се надявах, че имам шанс за победата. Мечтата ми беше да продължа битката с тях и да намеря начин да ги изпреваря.  В крайна сметка те бяха бързи! Въпреки това вярвам, че ще успеем да се върнем на върха“, заключи Люис Хамилтън.