Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън може да замести Шумахер в Мерцедес?

Хамилтън може да замести Шумахер в Мерцедес?

85
0
Люис Хамилтън,Михаел Шумахер

Люис Хамилтън е набелязан от Мерцедес за заместник на Михаел Шумахер в отбора след края на сезон 2012 г., твърди немската преса. Изявлението е направено в публикация на вестник Билд ам Зонтаг, след като от отбора отрекоха да са предлагали на седекратния световен шампион контракт за 2013 и 2014 г. В нея пише още, че Хамилтън е план Б за екипа от Бракли, ако Михаел реши да не продължава да се състезава във Формула 1.

Договорите и на двамата пилоти изтичат в края на тази година. Още отсега се носят слухове и се правят догадки дали Шумахер ще продължи да кара, като за пореден път се цитира възрастта му – той навърши 43 години в началото на 2012-а. И Михаел, и отборът засега са категорични, че ситуацията е отворена, като допълнителни подробности за това и за ситуацията в Мерцедес можете да намерите в новия брой на списание ClubS1 (147).

В същото време Хамилтън заяви, че ще се опита на ранен етап от сезона да реши какво ще прави в бъдеще, за да не бъде притесняван непрекъснато с въпроси относно ситуацията.

Наскоро пък Бърни Екълстоун сподели съмненията си, че англичанинът ще приключи кариерата си в Макларън (както често повтаряше пилотът през изминалите години).

Ако имаме план Б, то той ще бъде обявен публично – е цитиран моторспорт вицепрезидентът на Мерцедес Норберт Хауг в публикацията. – Но преди да сме говорили с Михаел, въпросът не стои на дневен ред.

Слуховете бяха отхвърлени като спекулации от говорител на отбора.

В момента няма преговори с които да са било пилоти и ще разговаряме с Михаел в подходящия момент. Понастоящем сме съсредоточени изцяло върху началото на сезона – гласи изявлението.