Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: MP4-27 е със значително подобрено прилепяне в задната част

Хамилтън: MP4-27 е със значително подобрено прилепяне в задната част

81
0
Люис Хамилтън

С положителни впечатления остана Люис Хамилтън от първия си ден зад волана на MP4-27, новия болид на Макларън за сезон 2012 г. във Формула 1.

Англичанинът направи 80 обиколки (354 км) без видими проблеми, като освен това не гонеше времена за тур, а работеше систематично по предварително зададената програма.

Основната цел на Люис бе да се аклиматизира към колата, да намери удобни за него настройки и да изглади всички дребни грижи, появяващи се по време на първите обиколки.

Чувствах се доста добре, и то като се има предвид, че за първи път реално седнах в болида. Първоначалното усещане е позитивно, макар че програмата ни за тези тестове е един безкраен лист от задачи. Нямаше неприятни изненади, което е добре. Този автомобил е различен от миналогодишния. Стабилността в задната част е значително подобрена, особено във високоскоростните завои. Сега трябва да намерим такова прилепяне и в останалите сегменти от пистата. Върху тази база определено може да се свърши чудесно работа, тъй като отсега е прилично бърза – коментира Хамилтън.

Световният шампион за 2008 г. отново спомена привличането на Дидие Котон в мениджърския му екип.

Идването му е стъпка, благодарение на която ще мога да се концентрирам на 100% върху целта си да спечеля световния шампионат. Дидие има огромен опит в автомобилния спорт и със сигурност ще подсили мениджърския ми екип. Добър приятел ми е от много години и ще е тук, когато имам нужда от него – каза още англичанинът.