Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън на първа позиция на Силвърстоун

Хамилтън на първа позиция на Силвърстоун

61
0

Люис Хамилтън взриви публиката по трибуните на Силвърстоун, като спечели полпозишън за първата си домашна Гран при в F1. Пилотът на Макларън изпревари Райконен (Ферари) и съотборника си Алонсо.
###
Люис Хамилтън взриви публиката по трибуните на пистата Силвърстоун, като спечели първата позиция за първата си домашна Гран при във Формула 1. Пилотът на Макларън изпревари Кими Райконен (Ферари) и съотборника си Фернандо Алонсо.
Англичанинът взе полпозишъна буквално в последния момент, като бе по-бърз с 0,102 сек от току-що даденото най-добро постижение на Райконен.
Всичко зависеше от тази последна обиколка – призна Хамилтън след края на квалификацията. – Трябваше просто да внимавам много. Борех се сериозно в първия сектор, където губех доста време, около 2 десети от секундата, при това най-вече спрямо Фернандо. Затова опитах да мина първия завой възможно най-добре, а след това се концентрирах само да завърша така обиколката. Напрежението наистина е уникално, особено като виждам всички тези хора навън, които ме подкрепят.
Райконен от своя страна загуби доста време в последния завой на трасето, където допусна грешка и едва не излезе от пистата. Това вероятно му коства и първата позиция на грида, но финландецът прояви увереност, че утре ще стартира добре.
В подобно настроение бе и двукратният световен шампион Фернандо Алонсо, който се оплака от нестабилна задна част във вчерашните свободни сесии. Направените по автомобила му промени преди квалификацията обаче стабилизираха болида и испанецът заяви, че управлението е много по-леко.