Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън на първа позиция в Япония

Хамилтън на първа позиция в Япония

50
0

Люис Хамилтън (Макларън) спечели първата позиция на стартовата решетка за утрешната Гран при на Япония, изпреварвайки Кими Райконен (Ферари) и съотборника си Хейки Ковалайнен. Другият претендент за титлата този сезон във Формула 1 Фелипе Маса с второто Ферари ще тръгне от пето място, задминат и от Фернандо Алонсо (Рено). Англичанинът спечели полпозишъна в края на третата част на квалификацията, когато Маса не можа да подобри своето време и остана доста по-назад.

Квалификацията ми премина добре за разлика от тази в Сингапур. Първата ми [бърза] обиколка не бе съвсем добра, но накрая всичко си дойде по местата. Изградихме много добро темпо и това, че ще стартирам пред Ферари-тата, е страхотно. Ако утре изпълним предначертаната стратегия, би трябвало да успеем и в състезанието – коментира Хамилтън.

Доволен от постижението си остана и Райконен, въпреки че заяви, че все още не е там, където би искал.
Не съм особено щастлив от това как вървят нещата напоследък, а и не съм 100 процента доволен от колата. Доста е разочароващо. Но обикновено в квалификацията е най-лошото ни представяне за уикенд, така че би трябвало в надпреварата да сме силни – допълни финландецът.