Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън на полпозишън за Гран при на Сингапур

Хамилтън на полпозишън за Гран при на Сингапур

28
0

Люис Хамилтън (Макларън) спечели първата позиция на стартовата решетка за Гран при на Сингапур. До него на първа редица ще се нареди Себастиан Фетел (Ред Бул), изпреварил Нико Розберг (Уилямс) и съотборника си Марк Уебър.

Квалификацията по улиците на Сингапур приключи около половин минута по-рано от редовното време, след като Рубенс Барикело се удари. Заради това повечето от останалите пилоти в топ 10 не успяха да направят последните си бързи обиколки.

Барикело бе със сменена скоростна кутия, заради което ще бъде преместен 5 места назад на грида спрямо петата си позиция. Механиците му обаче ще имат доста работа, за да поправят ударената отляво кола.

Съекипникът му Дженсън Бътън пък въобще не стигна най-бързите 10. Рос Браун обясни преди началото на квалификацията, че англичанинът е изпробвал настройките на Барикело в последната свободна тренировка. Положението обаче се влошило още повече, така че Дженсън върна своите си настройки с минимални промени, но така и не постигна добро време.

С Бътън след втория квалификационен сегмент не продължи и Кими Райконен (Ферари). В Скудерията така или иначе не очакваха да са много напред на грида, макар че Джанкарло Фисикела отново бе цели пет места зад колегата си в тима.

Ромейн Грожан (Рено) пък се оплака от проблем със спирачките в първата част, какъвто обаче на питуола не видяха в данните от сензорите по болида му. Французинът не успя да се пребори с колата си и отпадна още в този сегмент, докато Фернандо Алонсо даде шесто време. Испанецът ще спечели позиция на грида заради наказанието на Барикело, както и останалите пилоти до 10-о място.