Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън най-бърз преди квалификацията

Хамилтън най-бърз преди квалификацията

56
0

Люис Хамилтън с Макларън измести пилота на Ред Бул Марк Уебър от първото място, след като беше най-бърз в последната свободна тренировка преди квалификацията за Гран при на Малайзия.

Британецът изпревари с 0.290 сек. своя конкурент, който оглавяваше таблицата с времаната след двете петъчни занимания на пистата Сепанг. Хамилтън направи своята квалификационна симулация с меките гуми за 1:36.360 мин. четири минути преди края, а Уебър записа постижението си малко след него.

Пилотите на Макларън и Ред бул отново бяха най-бързи на трасето, въпреки че австрийците видимо не търсеха върховото постижение в сесията и имаха предимство в дългите серии. В събота сутрин температурите на трасето бяха по-ниски от тези в петък, а при с 10 градуса по-ниска температура на асфалта повечето пилоти записваха най-доброто си време във втората бърза обиколка.

В края Дженсън Бътън зае третото място, докато световният шампион Себастиан Фетел можеше да се пребори и за по-предна позиция от петата, но в бързата си обиколка стана жертва на трафика. Германецът все пак беше най-бързият пилот с твърдите гуми (1:38.016 мин.), но в определен момент от сесеията се оплака от работата на подвижното си задно крило.

Ник Хайдфелд демонстрира високата скорост на Рено с четвърто време в сесията, а съотборникът му Виталий Петров се нареди седми, въпреки че двамата пропуснаха голяма част от петъчния ден.

Пилотът на Ферари Фернандо Алонсо също опита да се намеси в разпределение на челните места в последната тренировка, но силите му стигнаха само до шесто време с пасив от 0.944 сек. спрямо Хамилтън. Фелипе Маса остана осми, а първата десетка допълниха Камуи Кобаяши със Заубер и пилотът на Мерцедес Михаел Шумахер.

Представителите на Испания рейсинг продължиха да гравитират около границата от 107% за обиколка, която трябва да покрият в квалификацията, за да застанат на старта в неделя. В тренировъчно темпо Витантонио Лиуци и Нараин Картикеян не успяха да запишат необходимите резултати, като останаха съответно на 0.1 и 0.3 сек. от търсеното време.