Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън най-бърз и в последната свободна тренировка

Хамилтън най-бърз и в последната свободна тренировка

40
0

Люис Хамилтън от отбора на Макларън постигна най-добро време и в третата свободна тренировка днес на обед и определено се превръща във фаворит за спечелването на квалификацията следобед. На втора позиция се нареди Фелипе Маса от Ферари, а трети изненадващо завърши Тимо Глок от екипа на Тойота.
Хамилтън постигна време от 1:20,228 мин. и по този начин подобри значително постижението си от петъчния ден. Освен това пилотът на Макларън направи и значително по-малко грешки от вчера и уикендът в пустата все повече започва да прилича на поредния моноспектакъл на Хамилтън.
Фелипе Маса записа време близо до най-доброто на съперника си, но от вчерашния ден. Бразилецът бе по-бавен с повече от 0,3 сек и по-микакъв начин не подсказа, че от Скудерията ще имат шанс да се справят с намиращия се в чудесна форма преди лятната пауза Хамилтън.
Изненадващо до някъде третото място бе заето от Тимо Глок от екипа на Тойота, който само преди две седмици претърпя ужасен инцидент на пистата Хокенхайм. Германецът записа време по-слабо от това на Маса с по-малко от 0,1 сек и определено привлече вниманието върху себе си.
Като цяло последната свободна тренировка премина без особени събития.
В прогнозите за квалификацията пилотите на Макларън определено имат ролята на фаворити въпреки че последната свобпдна 60 минутна сесия почти никога не е показателна.