Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън най-бърз през първата половина от третия ден тестове на Каталуния

Хамилтън най-бърз през първата половина от третия ден тестове на Каталуния

68
0
Люис Хамилтън

Лекият сутрешен дъжд над Каталуния позволи на пилотите от Формула 1 да тестват за първи път гумите за мокър асфалт на Пирели. През първата половина на третия ден на последните тренировки в Испания преди старта на шампионата всички работиха основно с гумите за леко мокра писта от типа интермедия, но имаше и екипи като Заубер и Форс Индия, които изпробваха и тези за екстремно мокър асфалт.

Най-бърз бе Люис Хамилтън с Макларън Мерцедес, който обаче малко преди обяд постави на колата си гуми за сух асфалт. Също със сухи гуми второ, трето четвърто време постигнаха Даниел Рикиардо (Торо Росо), Адриан Сутил (Форс Индия), Виталий Петров (Рено) и т.н.

До момента, в който към края на сутрешната сесия изсъхна, над всички отново доминираха пилотите на Ред Бул и Ферари – Марк Уебър и Фелипе Маса, като те си останаха на интермедии. Най-добро време с този тип гуми записа австралиецът, а втори бе Маса.

Като цяло обиколките на Маса бяха по-добри като темпо, но в крайна сметка Уебър и Ред Бул отново взеха преднина. За разлика от сухите гуми, от чието бързо износване пилотите се оплакват единодушно през цялата предсезонна подготовка, тези за мокро не се разрушават така бързо и Уебър постигна например най-добро време след серия от 12 тура преди това.

Отново направи впечатление и слабото представяне на Мерцедес Гран при. Нико Розберг работи и през днешния ден и е предпоследен до обяд, като зад него е само Ярно Трули, който имаше проблеми с колата. От тима споделиха за ClubS1, че вчера Нико е карал без KERS заради проблеми, които очевидно не са решени и днес. Утре в колата ще е Михаел Шумахер.

Сесията бе прекъсвана цели четири пъти. Първо Пастор Малдонадо се завъртя и затъна в чакъла (по-късно Уилямс се бореха с предполагаема повреда на алтернатора в FW33). След това Серхио Перес спря в зона за сигурност, а накрая Маса излетя на два пъти от трасето. Във Ферари се надяват да наваксат изгубеното след вчерашните грижи време, но случилото се им коства още работа в пита. За щастие болидът се оказа достатъчно издръжлив и последствия от инцидентите нямаше.

 

Времената до обяд на третия ден на Каталуния:

1.Люис ХамилтънМакларън1:28.053
2.Даниел РикиардоТоро Росо1:28.329
3.Адриан СутилФорс Индия1:28.422
4.Виталий ПетровРено1:29.648
5.Серхио ПересЗаубер1:30.374
6.Марк УебърРед Бул1:30.497
7.Нараин КартикеянИспания Рейсинг1:30.722
8.Тимо ГлокВърджин1:31.436
9.Фелипе МасаФерари1:35.212
10.Пастор МалдонадоУилямс1:43.121
11.Нико РозбергМерцедес1:43.268
12.Ярно ТрулиЛотус1:43.860