Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън най-бърз през втория ден на Херес

Хамилтън най-бърз през втория ден на Херес

26
0

Люис Хамилтън даде най-добре време през втория ден от тестовете на Херес.###Люис Хамилтън даде най-добре време през втория ден от тестовете на Херес. Британецът успя да го постигне въпреки болката, която изпитваше в областта на ребрата – следствие от катастрофата му по време на квалификацията на Нюрбургринг.
На испанското трасе пилотът на Макларън направи общо 96 обиколки, постигайки най-бързото си време (1:19.670) още в сутрешната сесия. Около обяд тимът започна да подготвя Педро де ла Роса, който трябваше да замести Хамилтън. Причина бяха оплакванията на британеца от болки в гръдния кош, но след обяд Люис се чувстваше достатъчно добре, за да продължи работата си. Той изпробва някои нови аеродинамични елементи за MP4-22, а други предстои да пристигнат на Херес и ще бъдат тествани от колегите му в Макларън през другите дни.
Втори се нареди Ралф Шумахер от Тойота с време 1:20.540. Германецът се подготвяше за Гран при на Унгария. За разлика от тест пилота на тима Франк Монтани, който предишния ден тестваше с изключен тракшън контрол, при Ралф всички системи бяха включени. Той успя да навърти 73 обиколки за деня и завърши заплануваната програма без да се появят никакви проблеми.
Тест пилотът на Уилямс Казуки Накаджима зае третата позиция (1:20.588). Той изпробва болида на дълга серия от обиколки, а най-бързият му тур бе направен с минимално количество гориво в резервоара.
Роберт Кубица бе единственият пилот, чийто болид спря на пистата и то още в началото на сесията. Въпреки това след бърз преглед баварският екип успя да го върне на трасето. Полякът и останалият след него Хейки Ковалайнен навъртяха равен брой обиколки – по 104, най- много от всички останали. Пилотът на Рено тества нови аеродинамични компоненти. Кристиан Силк, главният тест инженер на французите, обясни, че екипът е успял в задачата си да получи максимално голямо количество полезни данни от проведеното изпитание.
Класирането за деня се допълни от Марк Уебър, Джеймс Роситър и Рубенс Барикело.