Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън най-бърз в тренировките

Хамилтън най-бърз в тренировките

44
0

Люис Хамилтън (Макларън) бе най-бърз в свободните тренировки преди Гран при на Китай тази неделя. Англичанинът е с 5 точки аванс пред Фелипе Маса (Ферари) в класирането при пилотите и уикендът е решаващ в борбата за титлата. Сесиите се разминаха без сериозни инциденти, но пилотите масово се оплакваха от липса на сцепление. Разлика в поведението на двата типа гуми почти нямаше, като нито Хамилтън, нито Маса успяха да си подобрят времената с по-мекия тип. Пилотът на Макларън постоянно бе със секунда по-бавен с меките гуми спрямо обиколките си с твърдите. И сребърните, и Макларън обаче бяха доволни от работата си в тренировките, твърдейки, че са подобрили автомобилите си значително в трите часа проби.

В първата сесия колата бе малко нервна, но към края на втората управлението бе далеч по-стабилно. Смятам, че вървим в правилната посока – коментира Маса.

Хамилтън също изрази удовлетворение от баланса и настройките на болида си.
Много добре вървеше и екипът на Рено, чийто пилоти Фернандо Алонсо и Нелсън Пикет бяха съответно втори и трети във втората тренировка. Двукратният световен шампион бе уверен, че тимът отново ще е силен, макар да не се надява точно на трета поредна победа.