Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън най-бърз в третата тренировка, Фетел и Шумахер с инциденти

Хамилтън най-бърз в третата тренировка, Фетел и Шумахер с инциденти

56
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън даде най-добро време в последната свободна тренировка преди квалификацията. Английският пилот на Макларън успя да изпревари Ромен Грожан с Лотус и Марк Уебър с Ред Бул. Неприятни инциденти прекъснаха подготовката на Себастиян Фетел и Михаел Шумахер, като пилотите на Ред Бул и Мерцедес излетяха в чакъла на шести и девети завой.

Веднага след началото на сесията голямата част от пилотите се изсипаха на пистата, за да започнат с работата, която не успяха да свършат в петъчния ден заради мокрото време. Освен това отборите имаха и по един допълнителен комплект на разположение заради вчерашния дъжд.

След първоначалните инсталационни обиколки Нико Розберг и Михаел Шумахер бяха първите опитали бързи турове. И двамата обаче допуснаха грешки, съответно на първия и втория завои. Все пак Розберг поведе и остана на върха до 17-ата минута, когато на пистата се появи Люис Хамилтън и измести германеца на втора позиция. Той обаче не остана дълго време начело и резултатът му бе подобрен от Михаел Шумахер, малко преди Фелипе Маса да се завърти на предпоследния завой. Бразилецът все пак успя да продължи в сесията, която не се оказа особено успешна за него.

За разлика от Маса обаче, Себастиян Фетел не успя да се върне на трасето, след като не успя да овладее колата си на шести завой и остана в чакъла. Това се случи 14 минути преди края на сесията и остави шампиона с направени едва 12 обиколки.

Подобна съдба малко по-късно сполетя и Михаел Шумахер, който пък направи грешка на девети завой. Това стана 5 минути преди края на тренировката и до голяма степен попречи на състезателите на пистата в последните им квалификационни опити.

Малко преди края все пак Хамилтън изскочи отново начело, изпреварвайки Грожан. Марк Уебър остана трети, следван от Дженсън Бътън, Нико Розберг, Михаел Шумахер и Себастиян Фетел. Десетката се допълни от Пастор Малдонадо (Уилямс), Серхио Перес (Заубер) и Даниел Рикиардо (Торо Росо).

Фернандо Алонсо и Фелипе Маса останаха едва на 16-а и 18-а позиции, на повече от 1,5 сек зад водача. Малко по-добре от тях се представи Райконен, който завърши 12-и със своя Лотус, продължаващ да се бори с проблеми с управлението.

Все пак се очаква, че пилотите на Ферари ще се включат в борбата за полпозишън. Очаква се оспорвана квалификация, в която шансове за успех вероятно ще имат състезателите на Макларън, Ред Бул, Мерцедес, Ферари и Лотус.