Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън най-бърз във втората свободна тренировка

Хамилтън най-бърз във втората свободна тренировка

32
0

Люис Хамилтън постигна най-добро време във втората петъчна свободна тренировка в Малайзия. В голяма част от сесията пилотите на Ферари бяха начело, но в края Хамилтън постигна време, което не бе подобрено от Маса и Райконен, които завършиха на второ и трето място.
Времената на двамата пилоти на Червените обаче изглеждаха доста по-константни, особено в дълги серии от обиколки. Райконен отново предизвика тревожни погледи в бокса на Ферари след като в края на тренировката колата му отново остана на пистата без възможност да се прибере в бокса.
Сънародникът му Хейки Ковалайнен от екипа на Макларън записа едва седмо време. Пред него изненадващо се наредиха Дженсън Бътън (Хонда), Себастиян Фетел (Торо Росо) и Ярно Трули (Тойота).
Така с наличието на болиди на Хонда, Торо Росо и Тойота в челото времената от втората свободна тренировка не можеха да бъдат особено показателни, защото явно програмата на отделните отбори бе доста разнородна. Разликата в горивото в Малайзия определено е от голямо значение, защото десет килограма гориво в повече означава 0,4 сек. на обиколка.
Пилотите на BMW вероятно бяха от пилотите карали с доста гориво в сесията. Така в крайна сметка Кубица завърши на осма позиция, а Хайдфелд остана 13-ти.
Изненада поднесе и победителя от Гран при на Малайзия през 2006 г. Джанкарло Фисикела, постигнал девето време.
Фернандо Алонсо имаше проблеми във втората сесия, като в големи периоди от време той не можеше да разчита на втора предавка. Така след 23 направени обиколки двукратния световен шампион остана 14-ти.
Дейвид Култард и Себастиен Бурде не караха въобще във вторите 90 минути. Шотландецът прекара времето в бокса докато механиците на Ред Бул разследваха счупването предното окачване на болида му в първата тренировка.
Бурде пък от своя страна получи повреда в двигателя още при първото си излизане на трасето. Малко преди това още при излизането от бокса французинът за малко не се удари с Хайдфелд
Интересно в първия ден от уикенда в Малайзия бе, че двете най-твърди смеси от асортимента на Бриджстоун се представиха много добре при температури на трасето между 40-50 градуса Целзий. По-мекия тип изглеждаше малко по-бърз в бърза обиколка. По-твърдите обаче бяха доста по-константни в дълги серии от обиколки.