Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Най-много искам победата в Монако

Хамилтън: Най-много искам победата в Монако

50
0

След страхотната си дебютна година във Формула 1 сега Люис Хамилтън се намира в доста по-трудна позиция в сравнение с миналия сезон. В момента Макларън изглеждат малко по-слаби от Ферари, а в допълнение и БМВ Заубер им дишат във врата, като все още тимът на Марио Тайсен заема второ място в класирането при конструкторите. И макар и Хамилтън все пак да се представя по-убедително на този етап от своя съотборник, той е категоричен, че не иска да бъде фаворизиран.

„Той е един много талантлив състезател, като чувам и от други страни, че е направил страхотно състезание в Турция.” – коментира британецът по отношение на постиженията на своя съотборник Хейки Ковалайнен. „Той просто нямаше късмет, но съм убеден, че следващия път той отново ще бъде в челото. Фелипе Маса също имаше няколко слаби състезание, но отново успя да блесне.

„Ние сме един екип и аз много съжалявах, че в Турция не успя да му се получи.” – каза Хамилтън пред „Evening Echo”. „Когато аз не печеля, то вероятно би трябвало желанието ми да бъде победител да става той – и това е взаимно. Искам просто да продължа по открит и честен начин. Не беше правилно от страна на тима да ме фаворизира.”

„Вероятно е истинска мечта да спечелиш състезанието в Монако и определено това е най-важното състезание, което искам да завърша като победител. Чувствам обаче, че мога да спечеля.Но определено човек трябва да бъде на правилното място в правилния момент.”

„Малко е трудно да се каже как ще се представим в Монте Карло, тъй като има прекалено много различия в сравнение с Истанбул. Ферари определено изглеждат доста по-бързи в бавните завои. Дори и когато сме в добра форма, определено не можем да доминираме, както го правихме през миналата година.”