Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Люис след като пак наруши забраната за носене на бижута: Трябва да...

Люис след като пак наруши забраната за носене на бижута: Трябва да си отрежа ушите, за да ги махна

7944
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка: Мерцедес

По-рано тази седмица състезателният директор, Нилс Витик, напомни на пилотите, че в правилника се забранява носенето на пиърсинг и метални верижки е забранено по време на надпреварите. Въпреки това, Люис Хамилтън отново бе забелязан с пиърсинг на ушите и носа преди да сложи каската си за старта в Мелбърн днес. След приключване на състезанието пилотът на Мерцедес сподели, че няма намерение да маха бижутата си:

„Не планирам да ги махам. Според мен това са лични работи и всеки трябва да бъде такъв какъвто е. Има неща, които дори не мога да махна. Буквално не мога да махна тези“, каза Люис, посочвайки дясното си ухо. Той се пошегува, че ако трябва да изпълни изискванията, ще трябва да си отреже ушите.

По този начин Хамилтън рискува да бъде наказан от стюардите, ако въпросът бъде отнесен до тях. Вероятно наказание за такова провинение е глоба.

Освен за забраната на бижута, по-рано през уикенда Нилс Витик напомни и за изискванията за бельото, което пилотите трябва да носят по време на състезания. То трябва да отговаря на стандарт, уточнен от ФИА и да бъде огнеупорно. За нарушаване на тази разпоредба през 2018 са били глобени няколко пилота от Формула Е.

След тези две и други уточнения, Хамилтън коментира, че брифингът преди надпреварата е бил един от най-дългите в живота му. Той каза, че не разбира защо изобщо обсъждат такива дребни проблеми като бельото и бижутата, които пилотите носят.