Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън не бил на обичайното си ниво в последните квалификации

Хамилтън не бил на обичайното си ниво в последните квалификации

1275
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка: Спас Генев/spasgp.com

Люис Хамилтън заяви, че може би не е бил на обичайното си ниво в последните няколко квалификации от сезона във Формула 1. И затова не е успявал да спечели първата стартова позиция.

Шампионът обаче го стори днес в Абу Даби, като това му е първи полпозишън от Гран при на Германия насам през юли. Британецът изпревари убедително съперниците си, като остави съотборника си Ботас, който е с нов двигател, на 0.2 сек.

„Усещането е, че не съм бил на полпозишън по-дълго, отколкото е всъщност“, коментира Хамилтън след квалификацията. „Честно казано не знам дори как спечелих първата позиция в Германия тогава.

Не мисля, че от онзи момент квалификациите ми са били лоши. Но може би не съм бил на обичайното си ниво.

Честно казано 88 полпозиции звучи странно. Усещам сегашната като първа. Не знам защо.“

Ботас, който ще трябва да потегли последен заради наказание за смяна на двигателя, се надява многото компромиси, които е направил от началото на уикенда, да му се отплатят утре в състезанието.

„Опитахме се да изградим план за целия уикенд и да оптимизираме нещата за състезанието, обясни финландецът, който се бори и с настинка на Абу Даби. – Резултатът в квалификацията нямаше значение.

Последната ми обиколка беше добра, но Люис бе твърде бърз. Двамата сме с малко различни настройки. Ние направихме много компромиси по отношение на стратегията. В Q2 направих само една обиколка, за да запазя нови гуми софт за състезанието.“