Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Не бива да забравяте, че Бътън е световен шампион

Хамилтън: Не бива да забравяте, че Бътън е световен шампион

44
0

– Мисля, че не бива да забравяте, че той е световен шампион и ние го приветстваме с добре дошъл отбора! – хапливо заяви Люис Хамилтън след поредния въпрос по време на представянето на Макларън МР4-25, засягащ отношенията между него и новия му съотборник Дженсън Бътън.

Темата за това как ще се разбират двамата през първия си сезон като съекипници бе една от най-дискутираните теми на презентацията в централата на Водафон в Нюбъри. Причината, разбира се, е буреносната за тима от Уокинг 2007 г., когато непоносимостта между британеца и Фернандо Алонсо прескочи всички граници и доведе до ужасяващи последици за екипа. Именно на въпрос какво би направил, за да не се повтори ситуацията с испанеца, Люис заяви неясно:

– Всичко, което мога да кажа, е че трябва да работим повече, за да върви тимът напред. Искаме да спечелим титлата при конструкторите и един от нас да вземе тази при пилотите. Това е целта ни в момента.

Хамилтън още няколко пъти бе принуден да обяснява, че посреща радушно сънародника си и се радва на успеха му от миналата година:

– Даже като малък исках да стана като него! Нямам търпение да работим заедно и се надявам, че двамата ще помагаме на отбора.

Самият той очаква с нетърпение да се състезава не само със съекипника си, но и със завърналия се в Гран при Михаел Шумахер.

– Когато растях и гледах Формула 1, си мислех, че може би ще имам шанс да се състезавам срещу Михаел, но той си тръгна от спорта. След това се засякохме на тестове и беше невероятно изживяване. Сега ще е различно да го видя на пистата – надявам се в огледалата, зад мен – обясни англичанинът.

Битката с Мерцедес и Михаел обаче няма да се превръща в автомобилна версия на Втората световна война, категоричен бе той, запитан дали борбата ще е по-ожесточена заради изправянето на британски срещу немски отбор.

– Ние не го виждаме точно по този начин. В отбора ни има хора от над 25 националности, ние двамата (с Бътън – б.р.) сме британци, но всички работим заедно. Освен това се състезаваме по цял свят, така че не споделяме подобно мнение – заяви Хамилтън.