Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън не коментира обвинението на Сутил, че е страхливец

Хамилтън не коментира обвинението на Сутил, че е страхливец

23
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън не коментира обвинението на Адриан Сутил, че е страхливец, след като не свидетелства в процеса срещу германеца за нанасяне на тежка телесна проведа.

Делото се състоя на 30 и 31 януари и немският пилот получи 18-месечна условна присъда и глоба от 200 000 евро, задето удари с чаша главния изпълнителен директор на Гении Кепитъл Ерик Лукс при разправия в нощен бар в Шанхай миналата година.

Днес бе съобщено, че Сутил е коментирал постъпката на смятания за най-близък негов приятел Хамилтън и е нарекъл англичанина страхливец. Люис бе призован да свидетелства, но бе освободен заради ангажименти с отбора, тъй като процесът се състоя точно преди представянето на новия болид на Макларън МР4-27.

Именно след презентацията на колата Хамилтън бе запитан как ще коментира изявленията на Сутил. Според информацията на Ройтерс в дискусията моментално се намесил говорител на екипа.

Обясниха ни, че Люис не бива да обсъжда случая, тъй като присъдата може да се обжалва – цитира агенцията неназования служител на Макларън.

Хамилтън с усмивка добавил единствено:

– Ще го послушам.

29-годишният Сутил заяви след делото, че ще си вземе почивка. Той така или иначе няма титулярно място за 2012 г. Единствения свободен кокпит е в Испания Рейсинг, където е потвърден само Педро де ла Роса.