Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Не мога да се оплаквам от втори подиум; Бътън: Аз съм...

Хамилтън: Не мога да се оплаквам от втори подиум; Бътън: Аз съм си виновен за удара

78
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън за втори пореден уикенд финишира трети в състезание, за което бе спечелил полпозишъна. Настроението на пилота на Макларън не бе възможно най-доброто, но той заяви, че определено може да е доволен от постигнатия резултат.

Да, щеше ми се да взема повече точки, но не мога наистина да се оплаквам, тъй като за втора поредна неделя съм на подиума. Останах извън неприятностите на пистата, така че засега това е добро представяне. Беше определено интересно състезание, случваха се много неща. Търсехме правилния моменти за смени на гумите, което никак не е лесно – чудиш се дали да рискуваш. Загубихме време и в двата стопа, но като цяло колата вървеше добре през целия уикенд. Отборът продължава да върши чудесна работа, а моята лична цел е възможно най-постоянно представяне – допълни англичанинът.

Дженсън Бътън от своя страна сам съсипа състезанието си, като се удари в Нараин Картикеян (Испания Рейсинг) и строши предното си крило. Това го принуди да спира непланирано в бокса за смяна на цялата предна част, след което се озова в дъното на колоната и изкара бягането до финала в опити да навакса позиции.

Натиснах спирачките и изтървах задната част, докато се мъчех да поддържам температурата в гумите. Вината си беше изцяло моя – заяви Бътън. – Точно тамq в онзи момент не успях да намаля достатъчно. Опитах да взема завоя, но не можах и това беше. Няма да гледам повторения на тази надпревара и погледът ми вече е към Китай, тъй като днес всичко, което можеше да се обърка, наистина се обърка.

Дженсън добави, че съжалява за екипа си, тъй като в Макларън очаквали далеч повече от него, а той не се справи.

Просто лошо състезание, но такива се случват понякога. Вървим напред – каза още той.