Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Не планирам да приключа с кариерата си в скоро време

Хамилтън: Не планирам да приключа с кариерата си в скоро време

1867
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън не планира да приключи с кариерата си във Формула 1 в скоро време, заяви самият пилот. Седемкратният световен шампион направи коментара във връзка с появилия се слух, че в Мерцедес обмислят привличането на Даниел Рикиардо. Според британския таблоид Дейли Мейл от Бракли можело да дадат ролята на резервен пилот на австралиеца, за да е готов да замести Хамилтън ако се наложи през 2024 г.

„От толкова години периодично се говори за оттеглянето ми… В момента се чувствам по-добре от всякога – в отлична физическа форма съм. Обичам работата си и не планирам да приключа с кариерата си в скоро време“, заяви Хамилтън на пистата Монца

„Винаги съм работил с Мерцедес. Имам договор с тях от 1997 г. и е страхотно, че се трудим толкова дълго време заедно. Обединяват ни много положителни неща – не само в спорта, но и отвъд пределите му. Предстои ни още много работа и искам да съм част от проектите. Мисля, че ще остана с Мерцедес докато съм жив. Освен това смятам, че мога още дълго да се състезавам“, допълни англичанинът.

Що се отнася до възможността Рикиардо да отиде в Мерцедес като резервен състезател, то Хамилтън каза, че според него Даниел е твърде талантлив, за да е трети пилот.

„Той заслужава да се състезава заедно с всички нас. От друга страна, би било страхотно да стане част от тима ни. Ролята на трети пилот обаче не е най-добрият вариант за него. Рикиардо щеше да се състезава ако аз му бях мениджър“, каза още Хамилтън.

В навечерието на Гран при на Италия пък Джордж Ръсел бе попитан за тактиката на Мерцедес в надпреварата на Зандвоорт миналата неделя

„Винаги се стараем да вземем възможно най-добър резултат както за себе си, така и за отбора. Аз искам да съм на максимално висока позиция. Ако и двамата сме на пистата и има шанс да се борим за победа, то бих го използвал. Но ако Макс [Верстапен] беше зад нас със свежи гуми, а аз вървях трети, щях да сторя всичко по силите си, за да го задържа. В Мерцедес няма отборни команди, няма пилот №1 и №2. С Люис имаме абсолютно равен статут, както и трябва да е“, коментира Ръсел.