Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Не почувствах никакво подобрение днес

Хамилтън: Не почувствах никакво подобрение днес

42
0

Люис Хамилтън бе разочарован от очевидната липса на промяна в представянето на Макларън, въпреки че тимът показа някои аеродинамични подобрения в Барселона. И в двете свободни тренировки пилотите на отбора не се представиха добре, като времената им бяха винаги извън първите десет.

„Все още сме доста назад и аз така и не почувствах никакво подобрение“, каза настоящият световен шампион след втората тренировка. „Мисля, че ще бъде доста тежка задача да се доберем до третата фаза на квалификацията утре. Опитваме се, но за съжаление промените, които пробвахме не дадоха очаквания от мен резултат и аз не чувствам промяна в положителна насока в автомобила. Губим много време на трети и девети завой, защото скоростта ни на високоскоростните завои не е на нужното ниво, както е при други тимове. Все пак ще направим всичко възможно“, обясни Хамилтън.

„Неминуемо е когато дойдеш на една писта с голям пакет от модификации, които трябва да се оценят за много кратко време, да имаш както успехи, така и провали“, заяви шефът на отбора – Мартин Уитмарш. „Навлизайки в този уикенд, ние бяхме дисциплинирани и реалисти. Винаги сме знаели, че тази писта е доста трудна, но натрупахме доста данни, които ще ни позволят да оправим някои неща през нощта и да подобрим колата за утре. Дали сме толкова бързи, колкото ни се иска? Не. Дали вярваме, че можем да се класираме за последната фаза на квалификацията? Да.“