Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Не съм напълно сигурен какво стана

Хамилтън: Не съм напълно сигурен какво стана

56
0
Люис Хамилтън

Второ поредно разочарование претърпя Люис Хамилтън, отпадайки от Гран при на Сингапур, след като същото му се случи и в Италия на Монца преди две седмици. Амбициите на пилота на Макларън за короната във Формула 1 претърпяха сериозен удар, но той не губи надежда, че всичко може да протече различно в следващите стартове.

– Все още не съм напълно сигурен какво се случи с Марк [Уебър] и мен. От моята гледна точка видях, че той допусна грешка и беше настигнат от изостанала кола, така че бях в позиция да го задмина. Бях от външната страна на седми завой, а неговата кола се намираше в сляпата точка – точно зад мен. Помислих, че съм го изпреварил нормално. Натиснах спирачките, завих и опитах да му оставя достатъчно място встрани. И след това бях ударен, гумата ми се пръсна и това беше краят. Но, предполагам, както казват, това е автомобилният спорт – бе обяснението на Хамилтън за катастрофата.

Що се отнася до последната част от шампионата, то англичанинът е категоричен, че за него няма друг вариант, освен да води битката до последно:

– Остават още четири състезания. Намирам се на 20 точки зад Марк, а това не е кошмарна разлика, не е непреодолима. Сега вероятно трябва да наведа глава и да се надявам на най-добрия изход. Точно сега няма да мисля за световния шампионат, а ще се радвам на последните стартове от сезона. И каквото стане. Но ще се боря до финала, защото това е единственият начин на поведение за мен – заяви Хамилтън.