Начало Избрани Хамилтън не се притеснява, че няма победа досега през сезон 2022

Хамилтън не се притеснява, че няма победа досега през сезон 2022

2606
0
Люис Хамилтън, Мерцедес
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес

Люис Хамилтън не се притеснява от факта, че няма победа до настоящия момент от сезон 2022. Досега през кариерата си седемкратният световен шампион е печелил най-късно десетия кръг от първенството. Това се случи през 2013 г., когато първата му победа идва в Гран при на Унгария. В дебютния си сезон 2007 Хамилтън спечели първи успех (първи и в F1 кариерата му) в Гран при на Канада, която тогава бе шести кръг от шампионата. Англичанинът освен това няма сезон във Формула 1 досега, през който да не е взимал победа.

Досега през настоящата състезателна година най-добрите постижения на състезателя на Мерцедес са три подиума. Те бяха спечелени в надпреварите в Бахрейн, Канада и Великобритания. Последното призово класиране бе в домашната му надпревара на Силвърстоун, в която Хамилтън записа най-бързата обиколка.

На въпроса дали фактът, че все още не е спечелил състезание през тази година е странен за него, Хамилтън заяви: „Изобщо не е странно.

„По време на кариерата ми е имало сезони, в които не съм печелил победи за определен период от време.“

На Силвърстоун Хамилтън изживя един от най-силните си уикенди през кампанията досега. В един момент изглеждаше, че може да се бори за победата с двете коли на Ферари. По този начин британецът продължава да вярва, че Мерцедес ще спечели някое състезание до края на сезон 2022 в F1.

Напредъкът, който постигнахме през последните няколко състезания, определено ни дава надежда, че можем да запишем още по-добри резултати.“

В този автомобил има огромен потенциал. Просто трябва да продължим да се стараем, да се съсредоточим и да не се отказваме“, допълни англичанинът

Според някои анализатори на F1 седемкратният световен шампион е загубил шансове за победа в домашната си Гран при след появата на колата за сигурност. Тогава той заедно с почти всичките си колеги влезе в бокса и сложи нов комплект меки гуми. Преди това караше с по-нови твърди гуми от тези на Шарл Льоклер и Карлос Сайнц и имаше реална възможност да ги изпревари. В крайна сметка след слагането на меките смеси на Пирели Хамилтън изоставаше от темпото на Сайнц и Серхио Перес.